Update kennisclip micronutriënten

9 juli 2015 Reacties uitgeschakeld voor Update kennisclip micronutriënten

Inmiddels is de cursus Voeding en Gezondheid afgerond en geëvalueerd.

Ruim 200 studenten hebben – in groepjes van vier – een kennisclip gemaakt over een micronutriënt. Hierin hebben zij functies, metabolisme, en voedingsbronnen van micronutriënten in het menselijk lichaam uitgelegd en  referentiewaarden voor gezonde inname besproken.

Bijna alle groepjes hebben veel tijd gestoken in het maken van de kennisclips, met als resultaat 60 originele en visueel aantrekkelijke kennisclips! Veel studenten gaven aan dat zij de opdracht een aangenaam nieuw alternatief voor bijvoorbeeld een PowerPointpresentatie vonden. Wel gaven studenten aan dat zij vonden dat het in elkaar zetten van een kennisclip veel tijd kost. Ook was het niet voor alle studenten duidelijk wat het belang was van hun verworven kennisclip-skills.

Deze punten zijn ter evaluatie voorgelegd aan Sylvia Moes (Innovatiemanager Onderwijs UBVU, projectleider van Grassroots 2014-2015). Volgend cursusjaar zal er voorafgaand aan de opdracht nog beter aan de studenten duidelijk worden gemaakt wat het belang is van deze manier van informatieoverdracht en hoe zij hun verworven skills in het werkveld kunnen inzetten (denk bijvoorbeeld aan de video-abstract die je kunt indienen bij een publicatie in het British Medical Journal). Wegens succes wordt de opdracht dus aankomend najaar herhaald. Met dank aan de Grassroots-ondersteuning!

Hanneke Wijnhoven en Ilse Veldman

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Update kennisclip micronutriënten voor Grassroots projecten VU 2014-2015.

Meta